Έχεις e-shop; ΠΡΕΠΕΙ να έχεις το καλύτερο web hosting!

grsr 0 Comment

Έχεις e-shop; ΠΡΕΠΕΙ να έχεις το καλύτερο web hosting!

 

Εαν μόλις πρόσφατα απέκτησες το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε σίγουρα θα είσαι λίγο χαμένος στο διαδίκτυο!

Κατ’αρχήν συγχαρητήρια για το νέο σου e-shop – σίγουρα θα σε βοηθήσει να αυξήσεις κατακόρυφα τις πωλήσεις της επιχείρησής σου και φυσικά να γίνεις γνωστός σε μέρη πέρα από γεωγραφικά όρια της περιοχής σου. Όμως πέρα από το –δύσκολο- κομμάτι της κατασκευής του ηλεκτρονικού καταστήματος, που το έχεις ολοκληρώσει, πως γίνεται η φιλοξενία – web hosting – και που πρέπει να γίνει έτσι ώστε να έχετε τη καλύτερη δυνατή ποιότητα;

eshop web hosting

Web hosting για e-shop

 

Το web hosting γενικότερα είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία που θα πρέπει να βρείτε την καλύτερη και πιο έμπειρη εταιρεία έτσι ώστε να αναθέσετε σ’αυτήν την φιλοξενία της επαγγελματικής σας ιστοσελίδας. Δεν είναι κάτι απλό το web hosting – ούτε και κάποια επιστήμη – όμως δυστυχώς υπάρχουν αρκετές εταιρείες της μιας νύχτας ή freelancer που προσφέρουν hosting πακέτα δίχως τη σωστή υποδομή, χωρίς support και φυσικά ο μεγάλος χαμένος είναι ο τελικός πελάτης – δηλαδή εσείς.

Φανταστείτε να έχετε ένα καταπληκτικό site και επειδή έχετε συνεχή προβλήματα με τον πάροχο web hosting η ιστοσελίδα σας να είναι συνέχεια down και οι πελάτες να μην μπορούν να την επισκεφθούν. Ποιος χάνει απ’αυτή τη κατάσταση; Εσείς φυσικά! Έτσι συμπεραίνουμε ότι η επιλογή ενός παρόχου web hosting είναι μια πολύ κρίσιμη και καθοριστική απόφαση που θα πρέπει να πάρετε αφού συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Πως να επιλέξετε πάροχο web hosting για e-shop

 

Το web hosting για e-shop είναι ίσως η δυσκολότερη κατηγορία hosting. Κι αυτό γιατί πρόκειται για επαγγελματικές ιστοσελίδες που ΠΡΕΠΕΙ να είναι up και να τρέχουν 24 ώρες το 24ωρο. Έστω και μια στιγμή downtime προκαλεί σύγχυση τόσο στον επιχειρηματία – που εκείνη τη στιγμή φαντάζεται ότι χάνει πωλήσεις – όσο και στον πελάτη που βλέπει μια ιστοσελίδα down και πολύ πιθανόν να μην την ξανά επισκεφθεί.

Έτσι καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμη και σημαντική είναι η επιλογή της εταιρείας hosting. Όπως ξανά αναφέραμε, υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που προσφέρουν φιλοξενία ιστοσελίδων – από one man show μέχρι επαγγελματικές εταιρείες με δεκάδες άτομο προσωπικό. Για να τα βάλουμε σε μια τάξη, σας προτείνουμε μια εταιρεία που έχει τόσο την βάση της(τα γραφεία) αλλά όσο και τους διακομιστές της(servers) στην Ελλάδα. Επιλέγοντας μια εταιρεία που έχει τους δικούς της σέρβερς στην Ελλάδα, κερδίζετε τόσο σε ταχύτητα στην ιστοσελίδα σας όσο και σε καλύτερο πλασάρισμα στο Google.gr στα οργανικά αποτελέσματα. Οι Ελληνικές εταιρείες που προσφέρουν web hosting σε Ελληνική ip είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Τις καλύτερες εταιρείες μαζί και τα προτεινόμενα πακέτα hosting για κάθε λύση, θα τα βρείτε στο www.webhostinggreece.gr – την ιστοσελίδα που προτείνει το καλύτερο web hosting για κάθε ιστοσελίδα, ανάλογα τις ανάγκες. Την ιστοσελίδα διαχειρίζονται webmasters που καταγράφουν τις δικές τους εμπειρίες στο χώρο των υπηρεσιών διαδικτύου κι έτσι εσείς δεν χρειάζεται να πειραματιστείτε με καινούργιες εταιρείες ή υπηρεσίες που δε θα σας καλύπτουν.

Τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή παρόχου

Στην επιλογή παρόχου web hosting θα πρέπει να προσέξετε 2-3 πραγματάκια πριν την επιλογή σας. Αυτά είναι αρχικά 1) η υποστήριξη της εταιρείας καθώς και οι τρόποι επικοινωνίας, 2) η τοποθεσία των servers της, 3) ένα ενδεικτικό πελατολόγιο της εταιρείας και 4) τις τιμές. Στο web hosting ισχύει κατά κανόνα το ό,τι πληρώνεις παίρνεις, οπότε μια πολύ φθηνή υπηρεσία μπορεί να μην είναι τόσο καλή!

Author

Leave a comment

Back to Top